Nyheter från http://www.psofsweden.se !!

Unghästtränset ”Teenage Revolution”

Unga hästar kräver en stadig hand, tydliga ramar och konsekventa beslut. Redan under det tidiga utbildningsskedet sätter du grunden för hästens framtida beteende vilket kräver en enorm timing och smidighet från utbildarens sida. Med detta som utgångspunkt, samt att det revolutionerande nackstycket eliminerar risken för oönskat tryck kring hästens känsliga skallbas och berörda muskelfästen, är vårt unghästträns designat. Genom att underlätta för människan erbjuder vi din unghäst bästa möjliga första tränsupplevelse. Att det dessutom är riktigt snyggt ser vi bara som en stor bonus.Teenage Revolution kommer med två nosgrimmor som du kan använda var för sig eller tillsammans. En remontnosgrimma och så den kombinerade kapsonen/grimman som du lätt hakar på och av när du exempelvis longerar din häst före uppsittning.Flexibiliteten som tränset erbjuder innebär inte bara minskad risk att hamna i onödiga konflikter i samband med tränsvänjning, du kan också enkelt använda tränset på alla dina hästar eftersom det justeras med några snabba klick.Samtliga spännen är silverfärgade. Komplett med lädertyglar med stroppar och snabbhakar.Användningsområden: -Klassiskt remontträns -Ett milt bettlöst alternativ -Longeringskapson, solo eller tillsammans med remontgrimman i samband med uppsittning -Grimma, om du vill bli ledd från marken eller ha unghästen som handhäst utan att behöva fästa grimskaftet i bettringarna
 
 
————
 

Dressyrtränset ”Flying Change Revolution”

Dressyrtränset i Revolutionserien har precis som våra övriga träns ett tryckfördelande nackstycke och luftigt, nätt pannband. Nosgrimman är utskuren för att även här lämna kindbenen och nervutskotten fria. Nosgrimman spänns med en paddad platta på remmen samt snabbhake som lätt kan avlägsnas vid behov. Aachenfästet kan tas bort och nosgrimman blir då en stilren ”engelska” nosgrimma.Samtliga spännen är silverfärgade. Komplett med lädertyglar.
 
 
———
 

Hopptränset ”Jump Off Revolution”

Detta träns är främst avsett för hoppning och markarbete och designen på nosgrimman gör att käkbenen och de känsliga nervutskotten lämnas helt fria. Nackstyckets utformning gör att trycket bakom de känsliga öronen och på nacken fördelas och den extra paddingen gör att öronen får större frihet.Pannbandet har också en helt ny design vilket gör att det är luftigt och nätt för att även här ge öronen fritt spelrum och dessutom kan du byta pannband på några sekunder, även när hästen har tränset på sig. Samtliga spännen är silverfärgade. Komplett med lädertyglar.
 
———
 
Bilder David Kebo – www.sthlmphoto.se. Text PS of Sweden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0