J, Tråkigt!! :(

Tycker att det är super tråkigt att Tuva kommer sluta blogga här! Men vi har pratat och jag förstår henne helt och hållet! Hade antagligen gjort de samma om jag vore hon.. <3
Iaf så ska jag försöka hålla igång bloggen här själv och hoppas att ni är kvar här ändå! :)
Om det skulle vara så att Tuva vill komma tillbaka senare så är hon Välkommen!! vilket hon vet om :) 
Tack för den korta tiden vi bloggade ihop, men du vet att du alltid är välkommen att gästblogga ;)

Kommer inom de närmaste dagarna göra om lite i header och designen.. Men beror lite på när jag får tid, skolan och hästen går trotts allt först! :)
 

J, Hissar!

Hissar även dessa snygga strumpor, från Hööks från JH Collection!
Ni hittar dem HÄR för ordinarie 69 kr, men NU för 29 kr!


J, Dag 17- Någon du skulle vilja byta liv med för en dag, och varför.

Det är faktist inte någon person jag skulle vilja byta med, utan jag skulle vilja byta med någon som står mig nära. Som jag inte ser ifrån samma vinkel som vi människor gör. Skulle faktiskt vilja byta med Rocky. Tänk att en dag få känna hur de känner, uppleva de som dem gör. Vad tycker de om att vi slänger på täcken, klipper de, borstar de, rider, ber de gå framåt/bakåt/sidled ja allt! Vore ganska fränt att veta mer om vad de tycker om oss!! Så om du frågar mig vem jag vill byta med så är det Rocky! ;)


J, Åsiktsinlägg - Nosgrimmor!

 
Åsiktsinlägg - Nosgrimmor!
Tänkte skriva ett åsikts inlägg ang nosgrimmor vad JAG tycker och upplever :)

Det finns flera olika nosgrimmor, men de tre vanligaste inom engelsk ridning är väl ändå Remont, Pullar och Aachen ? Jag upplever att alla gillar olika, både hästar och ryttare..
De finns dem som föredrar att ha hårdare och de som vill ha nosgrimma sitta lösare. Men även dem som rider utan (den behövs inte) och de som har den så löst som möjligt enbart för att de tycker att det är snyggare med nosgrimma än utan.

Jag tycker det är helt okej att ha flera nosgrimmor att varierar mellan flera nosgrimmor då och då tycker jag bara är bra och nyttigt!! Men att endast ha en åt gången. Att sätta på flera på samma gång känns så sjukt elakt!! Tänk dig själv, vad skulle du göra om det gjorde ont i munnen av att en metallsak som egentligen inte får plats måste vara där och du knappt kan flytta den mer än när någon drar i tyglarna så bettet rör sig. Skulle vi tycka de var skönt? Nej jag tror inte de.. Förstår helt de hästar som gapar och skulle min häst gapa ofta och mycket skulle jag hellre kolla upp varför h*n gör det.

Är jag hård i händerna? Har h*n någon tand ivägen? Har h*n något sår?

Ja det finns hur många saker som helst man kan kolla upp, istället för att bara spänna åt en nosgrimma så hårt som möjligt/använda flera på samma gång! :)


1. En vanlig Aachennosgrimma, med snokrem för att hålla bettet mer stilla i munen eftersom de ger stön underifrån men även ovanifrån :)
2. Också en vanlig Aachennosgrimma, men snokrem.
3. Pullarnosgrimma, den är som ett kors över nosryggen där ena remen späns strax nedanför ganaschen. Medan den andra remen späns nedanför bettet. Denna nosgrimma ger ett stöd och används oftas på unghästar.
4. Remontnosgrimma är en nosgrimma som enbart späns nedanför bettet. Vilket ger stöd till bettet samtidigt som hästen får "hjälp" att hålla ihop munen lite (beroende på hur hårt man spänner!)
 
Rocky gillar Remontnosgrimman bäst! Han blir ofta lugnare och oftast mer sammarbetsvillig trotts att jag alltid spänner den löst! Kan få in flera flera fingar. Jag anser att man inte ska spänna så hårt att hästen måste hålla ihop munnen utan vill den gapa av olika anledningar tycker jag de är viktigt att den får de. Om han gapar så går jag själv tillbaka och funderar på varför han gjorde det istället för att tänka att.. hmm jag bör nog spänna åt den lite! Skulle jag sätta den hårdare skulle jag nog han protestera. Vilket jag inte vill utan vill att vi ska kunna sammarbeta utan att någon känner obehag :)

Detta är min syn på dessa olika nosgrimmer och alla tycker olika!! :)

J, Dina ögon...

Vaknade för en stund sedan och nu blir det strax frukost och sedan dags att göra sig i ordning! Ska ner och möta upp några vid Hööks för att köpa två täcken :)
Blir även en sväng inne på Hööks för att kolla dels på deras nya kollektion men även för att lämna in mina favoritridbyxor igen :(( Hoppas de kan laga de en gång och att det håller denna gång, börjar bli trött på att behöva lämna in den... x(

Idag blir det att ladda kameran och sedan dra sig mot stallet för att ta kort på alla trix R kan, är inte jätte många men kul med lite bilder iaf :)

J, Seg dag!

Denna dag har varit ganska seg, morgonen hade kunnat börja betydligt mycket bättre! x(

Iaf så åkte jag till Granngården och köpte både betfor och ny saltsten till R. Satte även in en himalyasaltsten till honom, som han totalt älskar! Sen blev det en kort tur ut i grimma och täcke ^^ Kände för att ta ett lugnt pass, vilket det blev. Han var super fin trotts att han inte har gått ordenkligt de senaste dagarna! <3
I kväll blir det att bara vara! Nu ska jag ut en sväng igen och ta lite frisk luft! Hejjsvejjs ^^

J, Visste ni att...

... jag började rida när jag var 4 år!
... jag är sällan rädd för saker, varken med hästar eller annat!
 
... jag är extremt envis!

... har ridit in en ponny, samt ridit till/utbildat flera!
 
... jag gillar att få utmaningar!
 
 

J, Dag 16- En till bild på dig själv.


J, Kul?

Tänkte kolla med er om ni skulle tycka att det var kul ifall jag tog kort på alla trick Rocky kan? Han kan inte super många men ett par iaf och några är under inlärning :)
Någon som skulle vilja se? Isf kan jag fixa det under dagen och så kommer det kort i kväll.. :b

J, Mensvärk >.<

Vaknade för drygt en timme sen av att jag hade as ont i magen :(
Gick upp tog ibuprofen och trodde ett tag jag skulle ramla omkull, men höll mig kvar på benen! La mig sedan i soffan efter jag gjort frukost. Tog med mig frukosten in, hämtade en värmedyna (typ som vetekudde, fast elektrisk). Allt blir så mycket bättre med lite värme :3

Igår var jag faktiskt en kort stund i stallet trotts att jag var hemma från skolan.. Iaf så var jag uppe i paddocken och kollade R på böjt spår, han markerade inte jätte tydligt men något äre som inte är helt 100 efter att han slog på sig härrom dagen :/ Han har ett sår på ena bakkotan och den är fortfarande lite svullen.. Så antagligen därför han inte är helt jämn nu. Ajja, blir att ta det lungt ett tag till och se så att det släpper helt! Dock lär jag dra ner på den lilla mängd kraftfoder han får eftersom han snart har påtok för mycket överskotts energi! hmm.. Får klura hur jag ska göra :)

Kom även på nu att jag måste till grangården och köpa betfor x) Den är helt slut i stallet så det är ett måste idag..
Bjuder på lite bilder ifrån i sommras när jag var i markebäck och red uppe på sandfallet där :3
Foto: Ida Husell

J, Mat!

Har nu duschat, ätit och satt på mig lite fräschare kläder!
Att duscha var underbart och att bli mätt i magen var också skönt. Nu blir det att ta en nypa luft och sen lite plugg! :)

Kan ni tänka er att Rocky såg ut så här andra gången jag satt på hans underbara rygg? <3

J, Inge roligt..

Efter att suttit hemma ytterligare en dag känner jag mig något bättre! Denna helg blir det att vila upp sig och försöka att bara ta det lugnt!! För vissa kanske det är enkelt att ta de lugnt, men för mig blir det bara jobbigt, jag vill alltid ha något att göra dag som natt. Att "bara vara" är nog bland de saker som jag är sämst på.
Jag känner att energin börjar komma ikapp mig nu efter att ha legat i soffan och pluggat flera timmar både i går och idag. Vilket inte alltid är likt mig! Men är behövligt att göra då och då trotts allt. Idag har det varit tyska, engelska och även lite biologi på schemat änsålänge. Ikväll blir det nog även lite matte också!

Nu ska jag ta och pallra mig in i duschen för att komma på andra tankar och ta en paus från pluggandet för att sedan ta en kort tupplur och sova ikapp lite och sen sätta mig med böckerna igen! Denna helg lär bli en av längsta som vart på en längre tid.. Hmm ajja! Plugga är ju aldrig fel eller?! ;)
 
Saknar min prins obeskrivligt mycket!! :'( <3

J, Hissar!

Denna mössa!
Tycker att den mörkblå är väldigt snygg, dels med den ljusa "toffsen" men även för att deras märke fram är snyggt! :D
Ni hittar den HÄR för 129 kr!
 

J, Dag 15 Sätt din mp3/ipod/annan musikspelare på shuffle, skriv ner de första 10 sångerna och vad dessa betyder för dig.

Lyssnar väldigt sällan på en hel lista, utan lyssnar mest på Radio faktiskt! Gillar när det är blandade låtar som jag inte alltid kanske skulle ha valt att lyssna på själv, bara sådär. Det finns däremot flera låtar som betyder olika saker för mig och vissa låtar kopplar jag till vissa saker, medan andra inte har någon betydelse alls! :)

GLÖM INTE ATT ANMÄLA ER TILL VÅRAN TÄVLING!!

Anmäl er HÄR!

J, Färgade håret i måndags!

Denna hårfärg blev det!
 
Är inte jätte rött utan lagom, men eftersom jag var röd/burn förut så är jag ganska mörk i håret nu..
Men blev SUPER NÖJD denna gång vi färgade, då det blev typ samma färg i håret fast jag hade några cm utväxt x)

J, Plugg, Plugg och lite mera plugg...

Nu tar jag en paus ifrån pluggandet  och sätter mig och gör annat en stund. Efter att ha pluggat i x antal timmar så är jag värd det! Sen om en stund blir det att fortsätta plugga.. Ni får några bilder på älsklingen <3
 

J, Dag 13- En bild hemifrån / Dag 14- En bild på dig och din familj

Har tyvärr ingen bild varken hemifrån eller på hela min familj på ett och samma kort.. :/ Så får ta och fixa det någon dag och sedan lägga upp här i efterhand :)

J, Sjuk..

Mådde sådär när jag vaknade för knappt en timme sen. Somnade igår innan 21 och vaknade idag efter åtta.. Bestämde mig ganska snabbt att jag skulle vara hemma och kurera mig då jag vart kraslig nu en tid och ändå "kört på som vanligt". Så i dag blir det att vara hemma och ta det lugnt bara, ska även plugga massor!

Tänkte höra med er vad ni vill läsa om, vill ni att jag hissar/dissar, sanningar om mig själv, har tävlingar, skriver åsiktsinlägg? Ja vad tycket DU är roligt att läsa om? Var med och tyck till nu :D

J, Otur!!

 
Skulle ha varit iväg och tränat i dag. Men Rocky lämnades själv i hagen igår vilket gjorde att han hade slagit på sig på flera ställen :'( Var svullen i alla fyra och tog olika längd bak.. Så blir inte någon träning i dag heller.. Har i dag haft skolfotografering, tyska och fusiklabb. En sjukt seg dag merd tanke på att jag fick ett långt hål mellan fotograferingen och tyskalektionen :/

Nu promenerar jag till mammas jobb för att sedan åka till stallet ich kolla till R samt ev ta en promenad <3

J, Hissar!

Hissar plaststigbyglar!
Nu när vintern kommer är det hur skönt som helst att ha plast och inte metall stigbyglar :D Jag har under flera år använt mig av plast istället för metall eftersom man då inte behöver ha några super varma skor utan kan använda sina vanliga. Plast isollerar, medan metall bara plir kallt.. :)
 
Just dessa hittar ni HÄR för 169 kr

Dag 12- När och varför började du blogga?

Jag valde att börja blogga för flera år sedan, började blogga själv först men tyckte att det var tråkigt..Så höll inte på sådär jätte länge. Även om jag tyckte att det var kul att blogga så tyckte jag samtidigt att det var tråkigt att göra "allt" själv. Så började blogga med en kompis men blev efter någon månad att vi upplevde att vi inte hade tid vilket resulterade till att vi inte fortsatte!! :(
Började sedan att blogga själv igen, då jag ville hålla igång bloggandet även om det inte var lika kul och då skrev jag mest vad jag gjorde om dagarna samt vad jag gjorde med hästarna. Blev sedan att jag och en kompis började blogga tillsammans, men efterhand konstaterade hon att hon hellre läste bloggar än var bloggare tyvärr! Så pratade lite med Tuva och vi kom överens om att jag skulle börja blogga här istället. Vilket jag tycker är super kul! :D  Och hoppas att ni håller med mig hehe ^^

J, Tricks, Del 1

Tänkte göra ett inlägg med de tricks Rocky kan, bara för skojskull :)
Bergsgeten:
Yoga (han kan åt båda hållen):

TÄVLING!!

Vi drar nu igång enä tävling nu på Cavallii!
Den går till såhär, du lägger upp denna bild på din blogg och/eller dayview.
Kommentera här att du är med och tävla, samt länka dit du lagt upp bilden!
Glöm inte att skriva: " Var med ni också! http://cavallii.blogg.se  eller klicka på bilden för att komma
direkt till tävlingen!"
Under bilden ;)

För att du ska få en större chans att vinna kan du gilla våran facebook sida.
http://www.facebook.com/pages/cavalliibloggse/272431952804504?ref=hl
 
Skiv med i kommentaren om du har gillat på facebook eller inte. För att anmälan ska vara godkänd behöver vi ha en mailadress och en blogg- /dayviewadress! ( Har du blogg skriver du den i kommentarfälet som vanligt, tävlar du via dayview skriv det i kommentaren)

OBS! ÄNDRAD DAG!! OBS!
Vinnaren utsees om tre veckor. Alltså den 13:e oktober!
 
Första pris: En design och allt det innebär (enligt önskemål till viss gräns!) eller  Tre redigerade bilder (en/två avancerade, en/två enklare)
Andra pris: Två redigerade bilder (den ena mer avancerad, den andra enklare)
Tredje pris:
En redigerad bild (halv avancerad)
 

J, En tidig underbar morgon!

Blev att gå upp halv åtta för att klä på sig, göra frukost och åka till stallet! Var i stallet strax innan åtta och släppte då ut alla utom Rocky. Ställde honom på gången med en lite tuss hö och så mockade jag lite snabbt, gjorde kvälls hö och vatten.  Borstade sedan av honom och kratsade hovarna och sen bar det iväg på en ridtur! Red barbacka i dag även fast han stog i går, kände att jag "behövde" de.. Rider inte barbacka lika mycket just nu, men lär bli mer nu när det börjar bli kallare ute! <3
Iaf, tog med mig två dressyrspön, så jag ville kunna komma åt honom bakifrån mera. Skrittade fram ute och hade sedan planerat att göra mycket skänlekvikningar, öppnor, slutor och några fler saker i både skritt och trav, vilket satt som en klocka idag! Han "tappade" rumpan någon enstaka gång och blev som en banan istället för att vara rak i skänkelvikningen, men de rättade vi till snabbt genom att nudda med spöt bak :)

Var lite osäker på om jag skulle lägga ifrån mig spönen vid galoppen, använde de ju trotts allt inte som framåtdrivande hjälp utan för att lättare kunna flytta de partin jag ville. Men tänkte att det värsta som kunde hända var att jag skulle åka i backen.. Så tog även galoppen med spöna. Ohh shit vilken sagohäst jag har ibland :') Älskar denna ponny något enormt!! <3
 
 

J, Bloppis!


Ridbyxor märkes byxor står att det är srt 40 men tycker att de är mer som ett par 38.. Kom med Bud!

4 olika tyglar (bara 2½ tygel med på bild..). 2 som inte är använda alls och ett par typ en gång och det sista paret är använt desto mer. Kom med bud! Två är med "gummi" som ni kan se på tyglarna längst upp och de i mitten. Och två är "ribbade" som de längst ner (de längst ner är de som är använda mest). Kom med bud!

Stalltäcke str 125 cm. Köpt beg. Dock har jag aldrig använt det, men använt innan. Finns endast enstaka hår! Grått men svarta/vita/röda sträck i (rutigt). Bog knäppningen ser nu här ovanför. Allt är helt!!
 

Har även fler saker till salu, lite allt möjligt! Så är det något du söker så hör av dig så kollar jag om jag har just det du letar efter :)

J, Utsläpp!

I dag blev det att gå upp tidigt för att släppa ut hästarna. Älskar känslan av att komma till stallet och höra hästarna "brumma" och gnägga inne i stallet, helt underbart! <3
Släppte ut dem och åkte hem igen. Tänkte att jag skulle åka dit lite senare och rida, samtidigt som jag fixar allt (y'
Funderar på att ta med kameran, så tänkte höra om det var något speciellt ni skulle vilja se ? :D

J, Film påväg!

Sitter just nu och redigerar ihop lite film från förra hoppträning. Så håll utkik nu ;)

J, Hästboll!

Någon som sett en sådan här hästboll innan? Kanske någon som har en? :)

Funderar på att köpa en själv då det dels blir en rolig grej men även ett redskap man kan använda sig av i hantering och lekar :D

J, Uteritt

Idag vid tre blir det att rida ut en sväng med en från stallet. Ska bli kul att få lite sällskap :)
Är tänkt att vi ska rida "nya" men vi får se hur det artar sig! Ska åka till stallet strax. Ikväll tänkte jag ladda upp filmen från förra hoppträningen, vore det kul att se?

J, Dag 09- Något du varit stolt över de senaste dagarna.


J, Frånvaro.. Förlåt..

Ber om ursäkt att jag inte bloggat speciellt mycket nu, de närmsta daagarna. Men har haft aldellse för mycket i skolan och tänkte uppdatera i går kväll men lyckades istället somna i sängen men datorn i knät och vaknade runt 2 på natten och stängde då av den :/ Iaf, jag lever! :)

Igår red jag ut en sväng och en kompis gick med med sin hund. Red på "andra sidan" där vi inte bör rida men gjorde det iaf.. Fick dock rida mitt i skogen större delar av passet då de körde med traktorn på gärde prisis där stigen är, så blev mitt, verkligen MITT I SKOGEN!  Haha vet inte hur mycket jag skrattade, det måste sett helt kreepy ut.. hmm.. iaf så var det en lustig skog att rida mitt i i. Men gick bra och alla överlevde utan några skador! Rocky fick hoppa över två diken, vilket inte var några problem alls? Iof så var det inget vatten i dem, men ändå :)
Sen blev det knasig träng så gick mellan granar och blev tvungen att lägga mig ner på halsen för att inte bli helt mosad. Så fick förlita mig helt på att han gick "rätt" och inte in i något träd eller liknande.. ;)

Idag blev det en ridtur på Örebrotravet, älskar att vi kan rida där. Väldigt bra underlag och samtidigt bra sträckor, finns både backar, rakbana, skogsbana ja allt man kan tänka sig! Ni som vart där vet vad jag pratar om. Verkligen super nyttig och bra träning som blir där! :3
Galopperade ett varv runt idag (ca 4 km) plus två backar, en backe först sen ett var och sen en till backe innan jag travade av honom och red hemåt igen. Skrittade en kort stund efter att vi galopperat.. I galoppen var han super fin och drog inte alls! :') Men i traven var han lite väl pigg/taggad vilket gjorde att han ibland tacktade lite. Men lyssnade ändå bra i själva traven. Var även en travare som ränade där samtidigt och han körde om oss några gånger och det ända R gjorde var att bli lite piggare, annars var han helt lugn och fortsatte snällt i den tackt å gångart jag ville :'3
 

Dag 08- Korta små mål för denna månaden, och varför?

* Se till att vara nöjd med det jag gör i skolan! Är inte alltid helt nöjd nu, men SKA bli bättre!!
* Ta vara på all tid varje dygn! För att jag lätt blir seg om jag inte gör saker och även i vissa fall som jag bör/måste göra något men gör något helt annat istället..
* Tillbringa mer tid med Rocky, men inte så mycket att skolan får ta stryk!
* Göra det jag känner för och inte låta andra bestämma vad jag ska göra.

Dag 07- En bild på dina gummistövlar

Jag äger faktiskt inga gummistövlar som jag kan ha, så blir väldigt svårt att ta kort på något som inte finns x)
Ni får istället en bild på några andra stövlar!


Tycker även att dessa stövlar var lite söta så de får vara med på ett hörn också ;)

J, Seg dag med regn och plugg..

Denna dag har varit hur seg som helst, tyvärr! :/
Började med att jag var jätte seg i morse, ville inte gå upp och funderade länge på vilken dag det var innan jag konstaterade att det var onsdag... hmm. Ibland är man trött nog att inte kunna tänka klart >.<
 
Vidare till skolan och väl där hade de "möblerat om" några lektioner.. Så började med svenska och film, såg klart "Tristian och Isolde" som vi började med härom dagen. Sen början till uppgiften vi ska göra om filmen, vilket vi får välja lite själva. Sen blev det mattematik, tyska och till sist lunch och slut för idag! En ganska skön dag men lång..
Sedan vidare till ett par kompisars stall och kolla lite rutiner där osv, då jag ev ska böjra hjälpa till där vilket ska bli kul!
Och sen vidare till Rocky <3 Väl där tog jag med honom in direkt, borstade av och kollade till honom, han fick även gå in i boxen en stund och få lite godsaker :3 Sen lite trick och sen ut i hagen igen. Blev ingen ridning idag då jag kände att jag behövde åka hem för att plugga. Snart färdig med en av två saker som ska göras i kväll så det är skönt (y'
 
Veckans inköp!

Passade super på Rockyboy :D
hejjsvejjs!
 

Dag 06- Vilken är din favorit-superhjälte, och varför?

Har inte någon favorit superhjälte direkt.. Men någon som jag verkligen ser upp till, respekterar och förlitar mig helt på är en person som funnits i mitt liv sedan jag föddes och även innan det också. Han ställer upp till 110 % för mig och finns alltid där om jag behöver hjälp med något! VIlket jag uppskattar otroligt mycket!! Personen jag pratar om är givetvis min Morfar!! <3 
En person jag kommer få svårt att klara mig utan, men hoppas att det blir mååååånga år tills jag blir tvungen att stå själv! Love you <3

Dag 05- En bild från någonstans du har varit.

Thailand 2011 <3


Regn - Hagel - Regn...

... regnar och haglar om vart annat här :( Jag som hade tänkt gå till stallet idag,
hmm får se hur det blir med den saken....

Har ni sett att jag under dagen fixade en "Bloglovin - knapp" ? :)
Gör gärna bloglovin byten!!  Bara att ni säger till :D
 Nu ska jag iaf gå och göra mig i ordning och sedan bär det av mot stallet hejjsvejjs!

J, Min fina kille, bli bra nu <3

Rocky har nu under en tid haft en svullnad i ena benet som kommit och gått. Därav har jag inte vart som "valigt", eftersom jag tänkt oerhört mycket på hur jag sak göra och vad "felet" kan vara.. Han har blivit bättre, men är tyvärr inte helt bra än efter nästan en vecka med svullnad. Har pratat med två vetrinärer och även kompisar. Ingen som vet vad det kan vara och inte heller vart det kommer ifrån. De vet inte heller om det är något "farligt" eller om det inte är det. Men det som vi vet är att han går rent och är nästintill som vanligt, det ända som inte är som vanligt är att han är något segare vissa dagar. Men det kan ju alla vara?! Så ser inte det som något jätte problem.
Ska iaf hålla noga koll på hur det artar sig kommande dagar så får vi se hur vi ska göra! Idag blir det en skritt tur ut. Håller tummarna att det inte är något allvarligt! Skulle aldrig kunna förlåta mig själv om det skulle hända något med honom!! Men troligen blir det att kolla upp honom för att få det svart på vitt.Nu sitter jag antagligen och jobbar på min biologi (tidsinställt inlägg). Mer uppdatering i kväll see you!

J, Min super kille <3
J, OFF!

Har varit lite halft off i huvudet i dag hela dagen tyvärr! Därav dålig uppdatering här bland annat..
Idag har det först varit skola och sedan vidare till stallet, R fick vila idag. Var där och pysslade istället :)
Åkte sedan hem och kollade på film samt sov en kort lur, hur skönt som helst! Men är redan trött igen :/


Nu blir det att gå å äta, duscha och sen krypa ner igen under filt å täcke för att se mer film! God kväll

J, Dag 03- En bild du tagit som du anser är ”konstnärlig”Kan inte bestämma en..

J, Dag 04- En ovana som du önskar att du inte hade

En ovana.. jadu, har säkert flera stycken, men en som jag ibland "stör mig på". Är när jag planerar in hur mycket som helst på en och samma dag och hoppas på att allt ska gå ihop fast jag vet att det inte kommer gå! Vissa gånger löser sig saker ändå, på ett bra sätt medan andra gånger blir det pankaka av allt x)

J, I really want to text you...

J, Dag 02- Betydelsen av ditt bloggnamn.

Eftersom jag själv inte har varit med och skapat bloggen så är jag inte heller helt säker på vad det betyder, men har för mig att Tuva sa att "Cavalli" betydde något med häst..? Men att det var upptaget när de gjorde bliggen så det blev "Cavallii" istället :)

J, Sovmorgon så skönt!

Gick och la mig runt ett i går tror jag klockan var? Var så himla trött haha x) Tänkte ha sovmorgon idag, då det var länge sen jag hade det kändes det som, men vaknade halv åtta -.-' Men som tyr kunde jag somna om och gick upp vid tio!


En redigerad bild från bland de första gångerna jag red honom till förra sommaren/vinter någon gång <3

Hade en kompis här till strax efter tolv igår. Vi kollade på film å på något knas på tv och åt mat.. Hmm. Blev iaf as trött. Men inte så konstigt kanske iof eftersom jag räknade ut att jag hade varit vaken i 17 timmar. Helt sjukt! Brukar vara vaken betydligt färre. Men men så är det när helgerna är fulla med saker att göra! Idag blir det att snart klä på sig och gå ut en sväng. Blir att åka till stallet runt 16 för att fixa allt där och rida <3 I kväll äre även stallmöte. Sen blir det att åka hem och slappa/sova resten av kvällen! See you later!

J, Aragorn och Akilla!

Ni får smakprov från dagen! :D
 
Fick låna fina Aragorn idag!
Hoppade några språng också för första gången ( för mig med honom ). Han var lite busig mellan varven, men hoppade super bra och gick som en klocka för det mesta. En häst jag verkligen gillar att rida! Så fin och "enkel", men ändå saker att jobba med :3

 

Tog även några bilder på Akilla. Gillar den hunden! Ligger stilla om man ber henne, så skönt när man fottar.. ;)


J, Dag 01- Ett nytaget foto av dig


J, Uppe med tuppen!

Ja nästan iaf! Idag blir det att snart åka till stallet och fixa allt som ska göras där och sedan följa med en kompis för att hoppa hennes ponny! Blir hämtad runt 11. Ska bli super roligt, kanske kommer upp någon bild senare idag, men vi får se vet inte om kameran ska med.. Hmm.. Ajja hoppas på bra väder idag! :)
Bild från Pay and Jumpen i sommras, hoppade 90 och 100 cm felfritt och han var hur duktig som helst!! :3 <3
 

J, Tävling, Pris? Vad tycker ni?

Har funderat lite och vill kolla med er om det vore kul att ha någon form av tävling här på bloggen ? Och isåfall vad för sorts tävling samt något speciellt pris ni önskar? Allt kanske inte går att genomföra men vore kul med några förslag!! Så komentera vad just du vill ha för tävling och vad du skulle vilja vinna!! :)
 
 

J, Lista

Tänkte köra igång med denna lista för att det ska bli lite variation i alla inlägg plus att det blir då fler antal, vad säger ni vore det kul? :)
 
Dag 01-  Ett nytaget foto av dig
Dag 02- Betydelsen av ditt bloggnamn.
Dag 03- En bild du tagit som du anser är ”konstnärlig”
Dag 04- En ovana som du önskar att du inte hade
Dag 05- En bild från någonstans du har varit.
Dag 06- Vilken är din favorit-superhjälte, och varför?
Dag 07-  En bild på dina gummistövlar
Dag 08- Korta små mål för denna månaden, och varför?
Dag 09- Något du varit stolt över de senaste dagarna.
Dag 10- Låtar du lyssnar på när du är glad, ledsen eller arg.
Dag 11- Mitt första julminne.
Dag 12- När och varför började du blogga?
Dag 13- En bild hemifrån
Dag 14- En bild på dig och din familj
Dag 15 Sätt din mp3/ipod/annan musikspelare på shuffle, skriv ner de första 10 sångerna och vad dessa betyder för dig.
Dag 16- En till bild på dig själv.
Dag 17- Någon du skulle vilja byta liv med för en dag, och varför.
Dag 18- Min garderob
Dag 19- Smeknamn du har, och varför du har dom.
Dag 20- Min favoritbok
Dag 21- En bild på något som gör dig lycklig.
Dag 22- Vad gör dig annorlunda ifrån alla andra?
Dag 23- Någonting jag vill ha
Dag 24- Favoritrecept
Dag 25- Vad kan man hitta i din väska?
Dag 26- Din favorittid på året.
Dag 27- Varför gör du denna 30-dagars utmaning?
Dag 28- En bild på dig från förra året, och en från iår. Hur har du förändrats sen dess?
Dag 29- Vad har du lärt dig denna månaden?
Dag 30- Din favoritsång.

J, Är aldrig fel ^^

En bra kram är aldrig fel! Saknar att känna din doft, din värme, din röst i min närhet! <3

J, Seg i kroppen..

.. och har vart det i snart två veckor utan att någon förskylning/"sjukdom" etc. har brytit ut :(
Känns som om jag är påväg att ramla ihop mellan varven och skulle nog behöva sova några extra timmar och stressa mindre! Har en hel del saker att göra varje dag och det är sällan som jag är "ledig" en hel dag. Men samtidigt vet jag att skulle jag vara "ledig" mer än vad jag är skulle jag nog börja klättra på väggarna, haha en balans gång detta! x)

Nu ska jag ta ett glas vatten och sen gå ner och lägga mig i min underbara säng! God natt fölket ;)

J, Hissar

Tänkte ta och hissa denna kollektion! Gillar det mesta av den! :)

Speciellt denna tjocktröja och schabraket faktiskt, men även den långärmade tröjan på övre bilden är snygg :3
Vad tycker ni om denna kollektion? Ni hittar priser och andra plagg från kollektionen här!

J, Gårdagen, plugg, skola, stallet

Gårdagen slutade med en promenad och sen plugg!

Efter att jag hade lämnat sadel (som jag hade lånat) i går så åkte mamma och jag hem för att byta om osv. Sedan vidare till stallet! Rocky kom direkt när jag visslade på honom och var allmänt mys igår :3 Pigg och glad! <3
Blev en sväng runt "Niklas", morfar kom till stallet utan att jag visste det men sen följde både han och mamma med på promenad. Tack för sällskapet!! Fick även med mig Pluto på promenaden. Rocky skötte sig fin fint. Har tänkt om och det blir nu en ganska lugn vecka för honom dels för att jag har massor i skolan men även för att han jobbat bra de senaste veckorna så tycker han förtjänar en lite lugnare period! :)


J, Våran resa tillsammans.. Del 2

Denna del är en fortsättning av "Våran resa tilsammans" tidigare del hittar du här, http://ponnyutbildarna.blogg.se/2012/june/utkast-jun-15-2012.html. 
..... Vi började iaf träna för samma tränare som både tipsat mig och vart med och tränat ponnyn sedan innan med tidigare ryttare. Jag hade en transport som var Rockys dåvarande ägare som vi använde när vi behövde åka iväg någonstans, vilket gick i perioder beroende på hur min skola låg. Ibland blev det ridhus oftare och träningar ofta och ibland kunde det gå någon vecka mella de gånger vi åkte.
 
Det blev ett par dressyrträningar för den tränaren. Men när jag sedan började hitta mer och mer själv och det blev mkt i skolan så blev det svårt att passa specifika tider, eftersom skolan tog upp den mesta tiden. Blev en del jobb både från marken och ryggen. Tog även min första hoppträning med Rocky i slutet av februari någon gång 2011. Tränade då för en annan tränare i samma ridhus, dock kände jag att det inte var så kul som jag hade hoppats på och därför blev det inte någon mer gång. Visst det var kul, men samtidigt kändes det som om lektionen hade kunnat vara mer anpassad efter varje ekipage... Kändes också som om jag fick "dålig"/mindre respons än vad jag hade velat ha. Iaf så här såg det ut då,
 
 
Jag höll uppe med både hoppträningarna och även dressyren en längre period under den vintern och även över sommaren innan jag tog tag i de med träningar och letade upp en tränare jag hört mkt gott om och som verkade bra! Vilket resulterade i att jag började träna för Karin Svantesson (Jag kan rekomendera henne! Hon anpassar alla pass etc. efter ekipaget). Efter bara ett pass så kände jag skillnad på Rocky, vi började sträva mer och mer åt samma håll tillsammans. Visst blev det ett och annat kråkhopp men vi klarade ändå allt tillsammans! Blev sällan några vägringar och inte heller att han sprang förbi! Utan han hoppade nästan allt hur fint som helst redan då och det bara lös glädje om honom!! :')
 
 
Vi tränade med jämna mellanrum och blev mer och mer träningar för Karin. Var även med på en kurs mellan jul och nyår 2011. En tvådagars kurs där det var olika fokus olika dagar. Den var super kul tyckte både jag och Rocky men vi var också väldigt välidgt trötta när vi var klara efter de två dagarna, men hade så otroligt kul ihop!
 
Fortsättning följer ---->
 

J, Ridbilder Önskades!

J, Ridning?

Nej idag blev det aldrig någon ridning, jag kände inte för det helt då han inte varit sitt "vanliga jag" på två dagar helt så kände att jag bara var där och pysslade istället! Tog in honom efter att jag hade mockat klart och gjort mat. Hade även skurit ett par äpplen till honom som jag lagt i vatten då jag tycker att ahn borde dricka mer vissa dagar :) Så enkelt att få i honom vatten genom att blöta äpplena (y'

Min fina UNDERBARA kille!! <3 Utan dig vore jag inte på denna plats idag! <3

Istället för ridning i dag så blev det ca 40 min massage! Masserade igenom i prencip hela kroppen på honom och han tyckte om det så lär ha gjort något rätt ialla fall ;) Sedan stog vi och mös lite innan täcket åkte på, vill ju inte att han ska börja frysa efter massagen.. Och gick sen ut ca 10 min och bara gick. Tog även några travsteg och han var pigg och som vanligt, glad och "trevlig" :3 *pust*

Som några av er kanske har räknat ut så har jag valt att inte hoppa imorgon dels för att han inte vart sig själv men även för att jag har en hel drös med läxor att göra. Så känner att vi båda hoppar över det denna gång men hoppas att vi snart är tillbaka på banan igen! :)


Nu ska jag läsa lite och sen sova, var trött redan vid 21 i dag helt sjukt men men ! God natt fölket! ;)

J, 5 Stycken "Visste du att ..."

... att jag tävlat upp till LB hoppning, med D-ponny?
... att jag har tandställning, räls uppe och ska få nere också?
... att jag tycker att mitt rum är för stort och velat ha mindre?
... att jag bor ensam i källlaren och alla andra uppe?
... att jag inte alltid gillar att vara med på bild, men ibland är okej?
 
Två bilder på mig, från i sommras :)
 J, Morgon!

Vaknade första gången vid halv åtta.. Men skulle inte upp förrän vid halv elva så vände på mig ett par gånger och sen var det bara att somna om :) Vaknade senare vid halv tio och försökte somna om  igen, men gick bokstavligen inte :( Så har varit vaken i drygt två timmar snart x)

Min fina kille <3

Idag blir det skolan mellan halv ett och fem, har tre lektioner idag också. Biologi, engelska och matte. Själv tycker jag att biologin börjar bli lite små tråkig redan, tyvärr! Men ska försöka kämpa på och få det roligt igen! :)
I eftermiddag blir det att åka till stallet, ta en lugn tur ut och sen hem och plugga! Har två prov på fredag, en inlämning och sen ett till prov på tisdag nästa vecka. Ser att denna vecka mest kommer gå åt till att plugga massor x( Men kommer bli skönt när jag klarat av detta, då blir det enklare senare!! :)

Var det såhär du menade matte? o.O
Nu blir det att gå och äta lunch snart. Börjar som sagt halv ett och tänkte ta bussen som går kvart tolv i härifrån. Så äter hemma innan jag åker :) Hejjsvejjs!!
 
//Jossan

J, Jossan Frågar!

Som rubriken lyder så tänkte jag ställa en liten fråga som jag hoppas att ni orkar svara på! Om alla skriver i alla fall en sak som ni vill läsa om på en blogg och/eller tycker är viktig så skulle jag bli jätte glad! :D

Tycker ibland det är lite svårt att komma på vad man ska skriva om (inte alltid men i vissa fall) mer än bara vad som har hänt under dagen så därför ställer jag frågan till er, det är ju trotts allt ni som läser!
Så för att det ska bli inlägg som ni tycker är läsvärda så får ni nu chansen att tycka till! ;)  
 
//Jossan

J, Svenska lektion!

Har precis gott in i klassrummet och nu väntar 75 minuter svenska lektion och sedan blir det 100 min mattematik och sedan 70 min fysik.. Känns så himla långt när man räknar upp minuterna bara, än om man skulle säga tre lektioner x)Sen blir det att åka till stallet och rida ut en sväng! Längtar, även fast jag var där i morse! <3
 
//Jossan

J, Skolan..

.. ja skolan i dag består av tre lektioner, Svenska, Matte och Fysik. Börjar halv ett och slutar fem! Skönt med sovmorgon dessa veckor!!

Fast i dag så blev det inte någon sovmorgon utan blev att gå upp vid sju och sitta i bilen till halv åtta då jag skulle och släppa ut hästarna plus skicka en sadel. Nu är klockan elva minuter över tio och ska sätta mig ner och göra lite läxor som jag behöver göra. Sitter på mammas jobb så kan jag lika gärna göra dem som att bara vara ;)
 
// Jossan

J, Dagens pass..

Blev så himla sugen att rida efter att jag hade vart på mötet.. Vilket resulterade till att jag åkte till stallet när vi var klara och red ca 40 min. Han var fin till en början men var lite stretig emellan åt :/ Blev mycket bättre mot slutet i alla fall. I morgon blir det en tur barbacka, har inte bestämt än om det blir före eller efter skolan men något av de :)
Hoppas att det går bättre då och att han känns finare! :)

Nu ska jag gå ner i mitt rum och plugga lite till och sen sova! Blir en lång vecka som väntar i morgon med flera prov i slutet på veckan...

Nästa veckas "ridplanering!"

 
// Jossan

J, Ridning

Skulle ha åkt iväg till stallet igen vid två för att rida en sväng men var tyvärr så trött att jag inte orkade utan somnade istället :/ Nu blir det att plugga lite innan jag ska vidare på ett möte inne i stan :)


Ha det gött sålänge! :)
 
//Jossan

J, Våran resa tillsammans... Del 1

Våran resa började inte som många kanske tror, via en annons. Utan tänkte nu berätta lite om våran resa!

Började med att jag var med T. på en av hennes dressyrträningar, där jag fick frågan av tränaren, hur lång jag var, vad jag vägde, vad jag kunde etc. Därefter sa hon att om jag var intresserad så kanske hon hade en ponny till mig, som jag kunde ta på foder. För att utbilda och hjälpa honom, tills flickan som hade honom hade växt till sig och utvecklat sin ridning på andra håll!

Där efter blev det att jag åkte och kollade på en dressyrlektion, där flickan red för samma tränare som jag hade pratat med mig om honom. Där blev jag skepptisk och fundersam, han var ju söt och så men kunde inte mycket alls och kändes "liten". Trotts det så åkte jag dit igen någon vecka senare och kollade först när ägarens dotter red, sen hoppade jag upp och red för tränaren, där hon hjälpte mig att komma en bit på vägen med att hitta hur jag skulle göra för att han inte bara skulle springa iväg! När jag tänker på det så känns det som om det var igår haha <3

Jag blev ivare fall tveksam efter det passet, men bestämde att jag skulle provrida flera gånger för att "lära känna" honom lite mer innan jag bestämde mig! Under den perioden jag provade honom, hade jag en foderponny hemma redan, som blev att jag lämnade tillbaka. Saknar henne hur mycket som helst men kände samtidigt att vi hade nått våran max kapacitet tillsammans, både på hemma plan och tävlingsplatsen, tyvärr! 

Jag bestämde mig som sakt för att provrida ytterligare en gång och denna gång kom de till "mitt" stall där jag red i våran paddock och T. hjälpte till och hade lite lektion, vilket jag uppskattade då jag "utvecklades" från första ridpasset. 

br />
Här är en film på lite skritt och trav från andra ridpasset, första på min hemmaplan.. Vet om att jag använder mig av stora hjälper ibland.. 

Efter andra turen så blev jag mer säker på att jag visste vad jag ville! :)

Det blev en tredje ridtur på hans hemmaplan, men tyvärr bara i skritt då han inte hade några snösulor och inte heller så bra brodd.. Här lyssnade han ännu bättre denna gång, även om han inte lyssnade bra än. Så var det ju en bit påväg!

  


Bilder från tredje ridturen! Kommer ihåg att han var väldigt pigg och ville absolut inte stå stilla! Men var samtidigt försiktig för att inte halka..

Några dagar efter denna ridtur besätmde jag mig! Den 16 dec 2010 lämnade jag tillbaka min tidigare foderponny och den 18 dec 2010 hämtade jag Rocky Gold. Den dagen var det jätte halt ute och det hade börjat mörkna när vi skulle åka från deras gård. När vi hade gått igenom alla saker och lastat Rocky, så kom vi absolut ingen vart tackvare att det var så halt och bilen inte fick något fäste :( 
Slutade med att jag stog på draget och hängde på baklukan för att det skulle bli tyngre bak, skottade bort snö under båda bakhjulen och trodde ett tag att vi skulle få lasta av och lasta igen, men det behövde vi som tur inte! :) För precis när vi tänkte ge upp så fick bilen fäste och vi åkte framåt igen! :D 

Det var ingen rolig väg hem, men det gick bra. Som tur  var Rocky redan då väldigt snäll när det gällde att lasta och köra. Han stog absolut blixt stilla i transporten! (y)

Väl hemma så fick han några vilodagar eftersom jag väntade på hovslagaren och för att han skulle vänja sig lite mer :) Skrittade sedan igång honom. Och han var.. piiiiigg hela tiden, varje dag. Gick aldrig att göra honom trött. Han kunde flåsa hur mycket som helst, men ville fortfarande springa.. hmm. Vi jobbade upp både kondisen och respekten mellan varandra! Vilket vi fortfarande jobbar med. 
Efter några månader (om jag minns rätt) hos mig så började jag träna för tränare, samma tränare som jag hade blivit tipsad av. Fortsättning följer...

J, Kort natt och Tidig morgon

I natt blev det en film efter att jag hade gjort klart allt till bloggen och somnade strax innan tre i natt. Har kommit underfund med att jag är mer vaken på nätterna än på dagarna, hur det nu går till vet jag inte riktigt men känner att jag blir piggare när klockan har gått förbi tolv slaget, innan är jag helt död nästan. Har blivit jätte kvällstrött men samtidigt om jag går förbi tolv så bli jag pigg igen? Hmm.. Ajja!

Vaknade iaf halv åtta i dag, klockan skulle ringa åtta. Så kollade klockan och vände på mig igen å somnade om tills det att klockan ringde. Åkte och släppte ut alla hästar i stallet och sen fixade jag allt där, mockade, fixade vatten och mat. Sen blev det att sopa och åka hem igen för att äta frukost och bara vara! :)

Idag blir det att ta det lugnt nu på förmiddagen och sen efter lunch (tror jag) att jag åker till stallet å rider ut en sväng! Hoppas på att vädret blir lite roligare bara. Men har inte så mycket mer krav än att det inte ska regna egenkligen! :)

Nu blir det mera Film hejsvejjs!

Presentation ~ Josefine

Hej!
Jag tänkte presentera mig lite nu då!! :)

Jag heter Josefine, kallas oftast för Jossan och kommer att börja blogga här tillsammans med Tuva framöver! Vilket både Tuva och jag tycker ska bli jätte roligt. Jag är då 17 år, blir 18 den 7/2-2013. Vet inte riktigt vad ni vill veta om mig, men tänkte att jag skriver lite kort om mig och sen får ni fråga om det är något ni undrar över
Iaf, jag är en hästtjej precis som Tuva. Har ridit i störredelar av mitt liv från det att jag var ungefär fyra år. Började då rida privat på en föredetta ridskola, där jag lånade en privathäst och red lektioner för instruktör. Hade då hand om allt runt hästen de dagar jag var där och hade alltid med mig mamma till stallet plus instruktör vid ridning. När jag blev äldre så hade jag både teori och ridning varje gång jag var där vilket skifftade, men var där minst en gång i veckan men oftast blev det två och ibland även tre. Lärde mig mycket om hästar på kort tid. Men när dem jag lånade ponnyn av, skulle köpa en ny större häst (ägaren var längre och äldre än mig) så blev den för stor för lilla mig. Har tyvärr inga bilder från den tiden jag började rida :(
 
Jag, min ridfröken och "Allison", Från Haga by
Jag och "Charm", Från Haga by

Jag och "Charm", Från Haga by
 
Blev att jag började på Haga By ridskola när jag var runt 8/9 år om jag minns någolunda rätt. Eftersom jag redan kunde mycket vägar etc. men tyvärr inte galopp så kunde jag hoppa in i en grupp som min kompis red i på fredagar. Red där en gång i veckan och var i stallet nästan alla lov och prao-dagar samt vissa helger, för att hjälpa till. Tyvärr stängde dem ner ridskolan några år efter att jag börjat där och har nu bara privathästar...  Men det var ett tag sen och då hade jag inte någon egen ponny så blev att jag började på Karlslund, Örebro Fältrittklubb en dag i veckan och tror även att det var i den vevan som jag skaffade mig min första medryttarhäst tre dagar i veckan. Men slutad rida honom något år senare då han flyttade och det blev långt att åka tyvärr! Har där efter haft flera medryttarhästar. Men sommaren 2009 trodde jag att jag skulle bli hästlös en tid, men resulterade till att jag började hopptävla en kompis ponny mer en period.
Ponnyn jag tävlade ett par gånger och hade även henne på foder, Lady Linn.
 

En häst jag var medryttare på under en längre tid innan jag tog Linn på foder!

 Hade innan bara startat några få tävlingar, bodde där större delen av den sommaren där och när hösten kom så blev det att jag tog henne på foder. Hade henne i fyra månader innan jag lämnade tillbaka henne (av olika anledningar) och Rocky kom in i bilden! Hämtade honom två dagar efter att hon hade åkt. Tyckte att det var jätte att hon åkte men samtidigt så kände jag att vi var "klara" på något sätt.. :/


Den 18/12 - 2010 så tog min och Rockys resa fotfäste och den håller på än!
 
Tänkte höra med er om ni vill att jag ska skriva lite om hur det har gått och hur det går för oss nu? :)

//Jossan

~ NY DESIGN ~

Har nu under kvällen gjort klart header och design så kommer från och med i morgon börja blogga här på Cavalli ihop med Tuva! Kommer bli super kul tror jag. En presentation och mer om mig kommer upp i morgon någon gång så håll utkik om ni vill veta lite mer om vem jag är och vad jag håller på med :)
 
// Josefine

Film- när jag hoppade lite igår

som ni ser så halkade ena skollan ner på vänstra hindret, men jag orkade inte hoppa av och fixa det;)
<div> 

RSS 2.0